Kunstig Intelligens uten grenser

I videoen «Smart, deceptive, dangerous AI capabilities. Beyond ChatGPT» får vi et innblikk i avanserte og noen ganger «foruroligende funksjoner» relatert til kunstig intelligens (KI/AI-Artificial Intelligence).

Videoen tar oss med på en reise gjennom AI-verdenen. Vi ser blant annet eksempler på hvordan AI kan utføre oppgaver som imiterer menneskelig atferd og bidra til forfalskninger – hvor dette også potensielt sett kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Se video: Smart, deceptive, dangerous AI capabilities. Beyond ChatGPT (av «What I’ve Learned»)


I videoen «Melding fra Ella | Uten Samtykke» får vi innsikt i hvordan AI kan brukes til å skape svært gode forfalskninger av mennesker. Dette innebærer f.eks. forfalskninger av både utseende og stemme.

Ja, AI gir mange muligheter, men samtidig en rekke etiske utfordringer. Videoen «Melding fra Ella» ser nærmere på konseptet «deepfake» og hvordan det kan påvirke vår oppfatning av virkeligheten – og Hvem kan vi egentlig stole på til slutt?

Se video: Nachricht von Ella | Without Consent (av Deutsche Telekom)

Nåtid og Fremtid

AI revolusjonerer måten vi jobber på, kommuniserer og bidrar til å løse problemer. Samtidig kan AI effektivisere en rekke oppgaver (både på jobb og privat), styrke medisinsk diagnostikk, støtte vitenskapelige gjennombrudd og hjelpe oss på en rekke områder som vi mennesker aldri selv har eller vil få kapasitet til. Enorme datamengder kan analyseres ved bruk av AI innen mange viktige fagområder, og det på en mer effektiv, grundig og langt raskere måte enn vi noen gang kan forestille oss.

Men: De avanserte evnene til AI kan gi oss alle noen betenkeligheter og utfordringer, spesielt siden AI kan brukes i verktøy av personer og virksomheter med onde hensikter. Dette kan gå på manipulasjon, personvernkonsekvenser og i tillegg utgjøre en potensiell trussel mot både samfunn og sikkerheten. Vi skal ikke gå i dybden på dette nå, men håper at videoene ga et lite innblikk i både muligheter og trusler for nåtid og fremtid.

Vi krysser fingrene for at worst-case scenario ikke skjer, og at utviklingen av AI vil gå i menneskehetens favør.

Cybersikkerhet.no